Seuraa radiokala Bonusta


23.09.2008

Bonus on yksi viidestäkymmenestä puhtaamman, kirkkaamman ja kalaisamman Vantaanjoen puolesta uiskentelevista kaloista. Bonus on 68 cm pituinen uroskala ja se painaa komeat neljä kiloa. Bonus on viettänyt Vantaanjoessa kaksi vuotta ennen merivaellustaan, joka on kestänyt kolme vuotta. Nyt Bonuksen on tarkoitus nousta jokeen hankkimaan suvulleen lisää Bonuksia.

Hankkeen takana on talvella 2008 perustettu Vantaanjoki-ryhmä, jonka pyrkimyksenä on kehittää pääkaupunkiseudun suurimpien kuntien halki virtaavan vesistön ekologista tilaa.

Ryhmän tavoitteena on myös perustaa Itämereen virtaavien vesien hyväksi työskentelevä säätiö, ja anoa EU:lta Interreg –hankerahoja tavoitteiden toteuttamiseksi.

Seuraa Bonuksen matkaa

Radiolähettimin varustettuja kaloja seurataan netissä aina Vantaanjokisuulta lisääntymisalueille saakka. Kalojen liikkeiden seuraaminen tarjoaa paitsi viihdettä, myös arvokasta tutkimustietoa. Tällä hetkellä ei tiedetä kuinka laajalle alueelle Vantaanjokeen nousevat kalat levittäytyvät ja missä kaikkialla ne kutevat.

S-kanavan nimikkokalan Bonuksen ja muiden radiokalojen liikkeitä voit seurata jatkuvasti osoitteessa www.radiokala.net. Samasta osoitteesta löydät kuvasarjan siitä, miten toimitaan kalojen merkinnässä.

Veikkaa Bonuksen sijainti 15.11. ja voita

Kun seuraat Bonuksen kutumatkaa googlemapsin kartalta, voit veikat varmemmin oikein. Voit veikata useamman kerran. Veikkaukseen pääset alla olevasta linkistä.

Oikein veikanneiden joukosta joku voittaa 500 euron lahjakortin. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kaksi 100 euron lahjakorttia.

Veikkausaikaa on 31.10. asti