Torni on pala Suomen gastronomista historiaa


12.04.2016

Kun Suomen ensimmäinen pilvenpiirtäjä avautui vuonna 1931, tuli siitä heti Suomen kulinaristisen elämän keskus.

1930-luvulla Suomessa elettiin vaurasta aikaa. Asiakkaat saivat nauttia hienoista aterioista, ravintolassa lautaselta löytyi esimerkiksi kateenkorvaa, kaviaaria, hummeria ja peltopyytä.
Sota-aika ja sitä seurannut pula-aika olivat vaikeita, mutta pula-ajan jälkeen alkoi kulinaristinen nousukausi. Tornista tuli 1950-1970 -luvuilla gastronomian suunnannäyttäjä koko Suomessa. Torniin aukesi mm. ensimmäinen kiinalainen ravintola, ensimmäinen espanjalainen ravintola ja kalaravintola Osteri, missä asiakas sai valita itse ateriansa talon akvaariosta.
 
1970-luvun Suomessa salaatti oli yhtä kuin punajuuri ja porkkanaviipaleet. Nykyään saamme mitä tahansa raaka-aineita kaikkialta maailmasta. Trendiksi on kuitenkin noussut kotimaisuus, lähiruoka ja sesonkiajattelu. Tämä suuntaus sopii loistavasti Solo Sokos Hotel Torniin, jossa tarjoillaan herkullisia makuja ja näyttävää visuaalisuutta eri kausien ja vuodenaikojen mukaan. Riistaa ja kotimaista kalaa pyrimme nostaman ruokalistalle mahdollisimman usein, ja suosimme lähituottajien tuotteita.
 
Ravintola Tornissa pääset nauttimaan moniaistisesta elämyksestä taiteen keskellä ainutlaatuisessa miljöössä aamiaisesta illalliseen.
 
Tutustu Ravintola Tornin ruokalistaan täältä.