Uudet huoneet by Ivana Helsinki


31.10.2016

Uusitussa Original Sokos Hotel Presidentissä on tarjolla huoneita viidellä eri teemalla – juhannus, satumetsä, talvimyrsky, sisu ja hiljaisuus. Kaikki huoneet ovat Paola Suhosen suunnittelemia. Valitse omasi.

Ivana Helsingin pääsuunnittelija Paola Suhosen visioissa uusi Presidentti on kekseliäs tulkinta modernista vastakohtien Suomesta, heleiden kesäöiden sekä roudan ja jään maasta. Suhosen sisustuskonsepti leikittelee pohjoisilla tunnelmilla. Skandinaavisuus ja arktinen ulottuvuus saavat reilusti sekoittua suomalaisuuteen.

”Tarinallista ja tunnelmallista hotellia, jossa suomalaisuus yhdistyy eksotiikkaan, ei meiltä vielä löydy. Designhotelleja ja boutiquehotelleja on maailma täynnä. Suomalainen muotoilu taas näkyy monissa hotelleissa osana sisustussuunnittelua. Me halusimme luoda kokonaisuuden, jossa suomalaisuuden tunnelma ja tarina täyttävät hotellin”, Paola Suhonen kertoo.

 

Huoneiden teemat:

Matka suomalaisiin tarinoihin alkaa Original Sokos Hotel Presidentistä. Talvimyrsky, hiljaisuus, satumetsä, sisu ja juhannus heräävät hotellissamme eloon yllättävillä tavoilla.

 

JUHANNUS

Tervetuloa keskikesän heleään juhannustunnelmaan. Yöttömien öiden taikaan, saunan lämpöön ja mansikkakakun makuun. Oven pielessä huojuvat nuoret koivut, luonnonkukat tuoksuvat niityllä.

Uskomuksen mukaan juhannusyönä voi nähdä unessa tulevan puolisonsa, kun laittaa tyynynsä alle seitsemän erilaista kukkaa. Kenet sinä haluaisit kohdata unessasi? 

Katso Juhannus-huoneiden esittelyvideo

 

SATUMETSÄ

Suomalaisessa satumetsässä menninkäiset kuljeskelevat tummanvihreässä sammaleessa ja kultasiipiset keijut lentelevät kissankellojen yllä aamukasteessa. Valo kajastaa puiden välistä metsäaukiolle, joka on täyttynyt syksyisistä sienistä ja pienen pienistä peikkopojista. Ilma on raikas.

Millainen on sinun metsämaisemasi?

 

TALVIMYRSKY

Tervetuloa talvimyrskyyn, Pohjoisen ainutlaatuiseen talveen. Pakkanen paukkuu, lumihiutaleet leijailevat, jossain saattaa tuulikin tuivertaa. Väki hiihtää metsissä ja katsoo mäkihyppyä kotisohvalta. Karhut nukkuvat talviunta.

Mitä sinä rakastat talvessa?

 

SISU

Koe suomalainen sisu! Se on maailmankuulua. Sisulla mennään vaikka läpi harmaan kiven. Sisulla on viety urheilijoitamme korkeimmalle palkintokorokkeelle ja rakennettu jäänmurtajia Itämerelle.

Sisu on mielen lujuutta ja sitä, että ei lannistuta pienestä. Autot käynnistyvät kovimmallakin pakkasella ja mustikkametsästä ei lähdetä ennen kuin ämpäri on täynnä.

Milloin olet joutunut käyttämään sisua?

Katso Sisu-huoneiden esittelyvideo

 

HILJAISUUS

Koe hiljaisuus ihan keskellä kaupunkia. Hiljaisuus on suomalaiselle mielentila. Hiljaisuus-teemainen huoneemme on sinun tilasi. Nauti sen rauhallisista väreistä. Käy lepäämään. Hengitä syvään.

Astu mielessäsi metsän siimekseen tai kahlaa meren syleilyyn. Salli luonnon humista ympärilläsi. Suomesta löytyvät maailman hiljaisimmat paikat.