Uudistettu Keskuskadun La Famiglia -ravintola avaa ovensa 30.3. Tiedossa ajaton italialaisravintola kesäterasseineen


Helsingin Keskuskadulla sijaitseva suosittu italialaisravintola La Famiglia avautuu uudistettuna 30.3.2023 klo 16. Ravintola on ollut suljettuna uudistustöiden vuoksi tammikuusta asti. Antipasti-leikkeleet, burratat, pitsat ja risotot nautitaan jatkossa rouhean hienostuneissa tiloissa.

30.03.2023

Erityisesti perheiden ja ystäväseurueiden suosiossa olevan ravintola La Famiglian uudistuksen lähtökohtana on ollut luoda moderni ja aikaa kestävä versio klassisesta italialaisesta ravintolasta. Sisustuksessa tulee näkymään rento hienostuneisuus, ajan patina ja lämmin kodikkuus. La Famiglia soveltuu hyvin isommillekin seurueille, sillä pöytiä yhdistämällä jopa 16 henkeä mahtuu italialaiseen tapaan saman pöydän ääreen syömään.

Ravintolapäällikkö Päivi Korhonen kertoo, että uudistuksessa on haluttu säilyttää mahdollisimman paljon myös olemassa olevia elementtejä. “Olemme esimerkiksi kunnostaneet kalusteitamme ja saaneet näin uutta ilmettä vanhaa kunnioittaen. Talon pitkä historia on meille tärkeä.”

Ruokailijoiden suosima terassi aukeaa 20.4. “Tänä vuonna yli 100-paikkaiselle terassille luodaan viihtyisää tunnelmaa valojen ja vilttien avulla. Näin siellä voi viihtyä pitkälle iltaankin”, tunnelmoi Korhonen.

Uusi ruokalista panostaa sesonkeihin sekä ruokien ja viinin paritukseen

Ravintolan ruokalista viedään uudistuksessa klassisen italialaisen keittiön suuntaan. Inspiraatiota on ammennettu aidoista mauista ja ruokasesonkien rikkaudesta. Pääosaa näyttelevät klassikkoruoat, kuten laadukas pitsa, pasta, risotot, juustot ja runsaat antipasti-annokset. Tarjolla on myös kolmen ruokalajin Menu La Famiglia viinipaketilla.

Uutuutena on viidesti vuodessa vaihtuva sesonkimenu, esimerkkinä risotto. ”Kun ravintola avaa ovensa ollaan parsakaudessa, kesällä siirrytään raikkaaseen sitruunarisottoon ja syyskuussa metsäsienisesonkiin,” paljastaa HOK-Elannon ruoan ja keittiötyön kehityspäällikkö Jussi Kuuluvainen.

“Ruokalistan uudistuksen myötä käsityön määrä nousee entisestään. Leikkaamme esimerkiksi Antipasti-listan prosciutton ja Coppa di Parman käsin. Ja italialaisista tipo ”00” -vehnäjauhoista valmistettua pitsataikinaa kohotetaan hitaasti, 48 tunnin ajan”, Kuuluvainen kertoo.

Myös ravintolan viini- ja drinkkilista on päivitetty. “Panostamme jatkossa erityisesti ruoan ja viinin parituksiin. Suosittelen esimerkiksi kokeilemaan Pollo All’aglio -annosta, kanaa ja valkosipulia, jonka parina tarjoillaan uutta talon valkoviiniä, Cocci Grifoni Merlo Pecorino Organic”, ravintolapäällikkö Korhonen vinkkaa. ”Ja jälkiruoaksi maistuu tietysti meillä valmistettu Limoncello-likööri.

La Famiglia saa myös omat juomasekoitukset, joissa maistuvat italialaiset klassikot, kuten Negroni, modernilla twistillä.

 

La Famiglia, Keskuskatu 3, Helsinki. Avoinna jälleen 31.3. alkaen seuraavasti:  

Ma-to 11-23 (keittiö 22)

Pe-la 11-24 (keittiö 23)

Su 12-22 (keittiö 21)

 

Kesällä 2.6.-13.8.

 Su-to 11-24 (keittiö 23)

Pe-la 11-01 (keittiö 22)

Pöytävaraukset: https://www.raflaamo.fi/fi/ravintola/helsinki/la-famiglia-helsinki

Lisätietoja:

Päivi Korhonen, ravintolapäällikkö La Famiglia Helsinki paivi.korhonen@sok.fi 010 76 64641

Jussi Kuuluvainen, ruoan ja keittiötyön kehityspäällikkö jussi.kuuluvainen@sok.fi 010 766 0656