Uusi Ässäkenttä Vindängen skolan pihalle Espooseen


30.05.2017

Tapiola saa uuden lähiliikuntapaikan tiistaina 30. toukokuuta. Kenttä sijaitsee Vindängen skolan pihalla, osoitteessa Tuulikuja 8.

S-ryhmän ja Suomen Palloliiton valtakunnallinen yhteistyö monitoimikenttien rakentamiseksi käynnistyi vuonna 2011 Mäntsälästä. Yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Kevään 2017 avausten jälkeen Ässäkenttiä on 67 ympäri Suomea. HOK-Elannon alueella nyt avattava kenttä on viides.

– Haluamme edistää alueemme asiakasomistajaperheiden hyvinvointia tukemalla liikuntaharrastuksia erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Koulujen pihoilla sijaitsevat monitoimikentät toimivat virkistys- ja harrastuspaikkoina sekä kouluaikana että vapaa-ajalla, aluejohtaja Tuomas Ahola HOK-Elannosta toteaa.

Monitoimikenttien rakentamisen rahoituksesta osa tulee S-ryhmältä, osa taas kuntien liikuntapaikkojen ja koulujen pihojen rahoituksesta. Kunnat päättävät lähiliikuntaan tarkoitettujen kenttien rakentamisesta itsenäisesti, ja S-ryhmän paikalliset osuuskaupat ympäri Suomen ovat mukana tukemassa hanketta.

– Koululle monitoimikentän saaminen merkitsee todella paljon. Monitoimikenttä antaa uusia mahdollisuuksia koulun liikuntatuntien suunnitteluun, kertoo vararehtori ja luokanopettaja Pamela Böhme.

– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, toteaa Suomen Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande.