Vantaa roskattomaksi


05.01.2016

S-ryhmän yhteistyökumppanin Vantaan Energian kierrätysgurut – kymmenen syksyllä rekrytoitua roskapoliisia – kiertävät vantaalaisissa kouluissa, työpaikoilla, taloyhtiöissä ja naapurustoissa kertomassa kierrätyksestä ja auttamassa ihmisiä lajittelupulmissa. Tavoitteena on tehdä Vantaasta Suomen roskattomin kaupunki.

– Roskapoliisien tehtävä on kasvattaa ihmisten intoa ja taitoa lajitella jätteet. Jätevoimalamme kiittää, kun ihmiset lajittelevat sekajätteeseen kuulumattoman materiaalin, kuten metallin ja biojätteen erikseen, Vantaan Energian viestintä- ja henkilöstöjohtaja Mervi Suorsa kertoo yrityksen tiedotteessa.

Mikä tahansa vantaalainen kaveri-, harrastus-, työ- tai muu porukka voi kutsua roskapoliisin opastamaan kierrätysasioissa osoitteessa roskatonvantaa.fi. Roskapoliisin vierailu on maksuton.

Vantaan Energia haluaa panostaa lajittelutietoisuuteen ja siihen, että ainoastaan sekajäte palaa Vantaan Energian jätevoimalassa. Vantaan Energian jätevoimala on uuden ajan tapa tuottaa energiaa; roskia polttamalla syntyy sähköä ja kaukolämpöä.

Lue lisää Vantaan Energiasta täältä.