Virtaa sähköautoon – ABC:n päästötön latausverkosto laajenee vauhdilla pääkaupunkiseudulla


HOK-Elannon ABC-ketju avaa loppuvuoden aikana sähkö- ja hybridiautojen latauspalvelut vielä 12 uuteen kohteeseen S-marketien yhteydessä. Kaiken kaikkiaan latausverkosto kasvaa syksyllä 52 DC-teholatauspisteellä ja 48 AC-peruslatauspisteellä.

11.10.2021

– Tilastojen mukaan Uudenmaan alueella on täyssähköautoja ja ladattavia hybridejä enemmän kuin muualla Suomessa yhteensä, ja ladattavien autojen määrä kasvaa voimakkaasti, joten satsaus latausverkostoon on meidän alueellamme erityisen tärkeää, HOK-Elannon ABC-ketjun johtaja Hannu Houni toteaa. 

ABC-latauspisteissä käytettävä sähkö on 100-prosenttisesti päästötöntä. Tuulivoiman osuus uusituvista energialähteistä on noin 85 %, loput tuotetaan vesi- ja biovoimalla. 
– Haluamme omalla panoksellamme antaa autoileville asiakkaillemme mahdollisuuden pienentää hiilijalanjälkeään, Houni sanoo. 

Marketien yhteyteen sijoittuvissa ABC-latausasemissa on neljä teholatauspistettä (DC) ja neljä peruslatauspistettä (AC), lukuun ottamatta Alepa Kauklahtea ja S-market Vallilaa, joissa on neljä AC-latauspistettä.

Uusimmat latauspisteet sijaitsevat  Kauklahdessa, Pakilassa, Juvankartanossa ja Malmilla.  Latauspisteet avataan syksyn kuluessa S-marketien yhteyteen vielä Vallilassa Pitäjänmäessä, Koivuhaassa, Tuusulassa, Jakomäessä, Konalassa, Pohjois-Tapiolassa, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Torpparinmäessä, Nöykkiössä ja Herttoniemessä. S-market Klaukkalan vuoro on alkuvuodesta 2022.  Aiemmin tänä vuonna uudet ABC-latauspisteet on avattu Itäkeskuksen, Olarin, Viikin, Keravan, Järvenpään ja Hyvinkään Prismoihin sekä S-market Pukinmäkeen.

HOK-Elannon ABC-ketju aloitti massiivisen latauspisteverkoston kehitystyön huhtikuussa 2021.  Vuoden loppuun mennessä latauspisteitä on toimialueella (Helsinki, Espoo, Vantaa, Nurmijärvi, Kerava, Tuusula, Järvenpää, Hyvinkää ja Mäntsälä) yhteensä 222.