Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen luovutti ensimmäiset Green Key -sertifikaatit Radisson Blu Hotelleille


18.03.2015

Matkustajilla entistä paremmat mahdollisuudet tehdä ympäristön kannalta kestäviä valintoja

S-ryhmään kuuluvan Sokotel Oy:n hotellit ovat ensimmäisinä hotellitoimijoina Suomessa saaneet Green Key -sertifikaatit. Sertifikaatit hotelleille luovutti ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen Helsingissä 18.3.2015 pidetyssä tilaisuudessa.  Green Key on kansainvälinen ympäristömerkki, joka edistää kestävää matkailua. Ympäristösertifioitujen hotellien myötä matkustajilla on entistä paremmat mahdollisuudet tehdä ympäristön kannalta kestäviä valintoja sekä pienentää omaa hiilijalanjälkeään. 

Eettisyyttä ja ekologisuutta korostavat asenteet kuluttamisessa ovat vahvistuneet jo useiden vuosien ajan myös yksityisten kuluttajien keskuudessa. Tänä päivänä jo joka kolmannen suomalaisen kulutusvalintoja ohjaavat eettiset ja ekologiset periaatteet. Ympäröivä todellisuus ja tutkimukset eri puolilta maailmaa osoittavat, että kasvava trendi on tullut jäädäkseen.

– S-ryhmässä meillä on tavoitteena olla edelläkävijä vastuullisuudessa.  Sidosryhmämme odottavat meidän kiinnittävän huomiota ympäristöasioissa energiankäyttöön, uusiutuviin energiamuotoihin, ruokahävikin minimoimiseen ja kierrätyksen edistämiseen. Hotelleissa syntyvästä jätemäärästä olemme onnistuneet jatkohyödyntämään yhä enemmän ja olemme tehostaneet energiankulutus-tamme. Teemme jatkuvasti työtä toimintamme parantamiseksi ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden lisäämiseksi, sanoo SOK:n vastuullisuusjohtaja Lea Rankinen.

– Green Key muodostaa ainutlaatuisen win-win-win-tilanteen, jossa voittajia ovat ympäristö, hotellien asiakkaat sekä itse hotellit”, sanoo Solo Sokos Hotel Aleksanterin hotellinjohtaja Martin Andergård.              

– Meille merkittävänä kokoushotellina on tärkeää, että voimme omalla toiminnallamme tukea yritysten ympäristötavoitteita. Green Keyn ohella olemme sitoutuneet hotelliketjun vastuullisuustoimintaan, ja muun muassa kaikki kokouksemme ovat hiilidioksidikompensoituja, sanoo Radisson Blu Royal Hotellin hotellinjohtaja Klaus Ek.

– Green Key -merkintä helpottaa valistuneen matkailijan hotellinvalintaa ja toisaalta tuo ihan kaikille matkailijoille esiin sen, että hotelleissakin voidaan ympäristökysymykset ottaa huomioon tosi hienosti. Yllättävää oli se, miten yksilöllisiä ratkaisuja samankin hotelliketjun hotelleissa voi olla: kullakin vaikutti olevan oma henkensä ja luonteensa.  Erityisen hienoa oli henkilöstön vahva sitoutuminen, näkyvä innostus ympäristön hyvinvoinnin edistämiseen sekä ympäristötyön kuuluminen luontevasti päivittäiseen toimintaan, sanoo Green Key -tuomariston puheenjohtaja ja Suomen Ympäristökasvatuksen Seuran hallituksen jäsen Tanja Tuulia.

Green Key -ympäristömerkit löytyvät nyt jokaisesta Suomen Radisson Blu Hotellista sekä kaikista pääkaupunkiseudun ja Tampereen Sokos Hotelleista. Yhteensä S-ryhmällä on kesään mennessä 21 Green Key -merkittyä hotellia Suomessa. Original Sokos Viru hotellilla Tallinnassa on ollut Green Key -merkki jo vuodesta 2002 ja Solo Sokos Hotel Estoriassa vuodesta 2014.


Katso video tästä